Omini Clinic - Primul Hub de Chirurgie estetica din N-E României.
PROGRAMARE

Îndepărtarea implantului mamar

Acasa // Îndepărtarea implantului mamar

Ginecomastia

Îndepărtarea implantului mamar este metoda chirurgicală de extragere a implanturilor pe care un chirurg le-a introdus inițial ca parte a unei intervenții chirurgicale estetice sau reconstructive. În timpul operației, un chirurg poate îndepărta, de asemenea, țesutul cicatricial sau siliconul scurs din implantul mamar.

Există mai multe motive pentru care o persoană poate avea nevoie sau dorește această procedură, inclusiv un implant rupt, durere sau preferințe cosmetice.

Ce presupune intervenția de îndepărtare a implantului mamar

Chirurgia de îndepărtare a implanturilor mamare este o procedură prin care se care înlătură implanturile din operațiile anterioare de mărire sau reconstrucție a sânilor. Ca și în cazul altor proceduri chirurgicale, oferă beneficii potențiale în schimbul respectării recomandărilor de recuperare post-operatorie.

O persoană ar putea dori sau trebuie să se supună îndepărtării implantului din una sau mai multe cauze. Pe lângă nevoile estetice sau urgențe medicale pot apărea modificări ale implantului care pot fi descoperite, de multe ori, cu ajutorul controalelor periodice. Administrația pentru Alimente și Medicamente SUA (FDA) recomandă ca o persoană să facă o scanare RMN la 5-6 ani după operația de implant și o dată la 2-3 ani după aceasta.

Dacă un medic descoperă o ruptură, va trebui să înlocuiască sau să îndepărteze implantul. Implanturile de silicon se pot rupe sau se pot scurge, iar probabilitatea unei scurgeri crește în timp. Când apare această scurgere, sânul se deformează. În unele cazuri, o persoană poate dori pur și simplu să îndepărteze implanturile pentru că nu le mai dorește sau vrea să le înlocuiască cu o dimensiune sau un tip diferit.

Cel mai frecvent motiv pentru a îndepărta implanturile este că țesutul cicatricial se întărește în jurul implanturilor. Această întărire este cunoscută sub denumirea de contractură capsulară. Poate provoca durere, disconfort sau sâni care arată diferit față de cum au fost cândva.

Cui se adresează operația de îndepărtare a implantului mamar

Unii pacienți optează pentru îndepărtarea implantului mamar deoarece forma sânilor lor s-a schimbat în timp în urma intervenției de mărire a sânilor. Aspectul sânilor se poate modifica din mai multe cauze, precum înaintarea în vârstă, sarcina și alăptarea, modificare a greutății corporale.

Îndepărtarea implantului mamar poate fi necesară și în alte condiții:

  • necesitatea de a face mamografii clare: implanturile de silicon pot interfera cu vederea clară a țesutului mamar pe o radiografie. Fără implanturi, rezultatele mamografiei pot fi mai clare;
  • prezența durerii: dacă aveți contractură capsulară, îndepărtarea implanturilor poate oferi o ameliorare aproape instantanee a durerii. Îndepărtarea implanturilor mari poate reduce durerile de gât sau de spate;
  • înlocuiri și riscuri de rupere: dacă țesutul cicatricial se întărește suficient, poate duce la ruptura implantului. Îndepărtarea implanturilor elimină riscul de ruptură a implantului.
  • acumularea de calciu în jurul implantului;
  • mișcarea sau deplasarea implantului.

Intervenția chirurgicală de îndepărtare a implantului mamar are complicații minime spre deloc. Dar toate operațiile implică anumite riscuri, iar odată cu îndepărtarea implantului mamar, unul dintre cele mai frecvente riscuri este să fiți nemulțumită de aspectul sânilor după operație.

Consultația inițială

Este recomandat ca pacienții să planifice să pună cât mai multe întrebări la prima consultație, pentru a se asigura că sunt candidați buni pentru procedură și pentru a confirma că specialistul estetician este bine calificat. Chirurgul estetician va parcurge istoricul medical și vă va vorbi despre beneficii și riscuri, alături de planul chirurgical, care poate implica și alte intervenții pe lângă cea de îndepărtare a implantului mamar.

Înainte de îndepărtarea implantului mamar, medicul vă va oferi instrucțiuni specifice pentru a vă ajuta să vă pregătiți. Este posibil să aveți nevoie să:

  • ajustați tratamentele medicamentoase curente sau să începeți să luați altele noi;
  • evitați medicamentele care cresc riscul de sângerare, cum ar fi medicamentele antiinflamatoare sau anumite suplimente din plante;
  • reduceți fumatul sau consumul produselor din tutun;
  • efectuați o evaluare medicală pentru a vă asigura că sunteți suficient de sănătos/sănătoasă pentru procedură.

omini-img

Abordul chirurgical în îndepărtarea implantului mamar

Dacă vi se îndepărtează un implant mai mare și sunteți preocupați de căderea și lăsarea sânilor, poate fi realizată o intervenție care să presupună ridicarea sânilor împreună cu îndepărtarea implantului siliconic. Mulți pacienți aleg să facă îndepărtarea implantului cu un lifting de sâni (mastopexie). Dacă este necesar, chirurgul poate repoziționa și mamelonul, și areola. Rezultatul sunt sânii mai fermi și mai înălțați.

În timpul intervenției de reducere a implantului mamar chirurgul estetician poate elimina și țesutul cicatricial care s-a dezvoltat din cauza implanturilor inițiale. Femeile cu implanturi mai mici vor experimenta probabil mai puțin lăsarea și căderea sânilor, în timp ce implanturile mai mari ar putea întinde pielea, ceea ce poate duce la o lăsare mai pronunțată. În plus, femeile în vârstă sau femeile care au trecut prin schimbări mai semnificative de greutate și hormonale vor avea mai puțin colagen, astfel încât elasticitatea pielii se va diminua, iar sânii vor avea mai puține șanse să se „reducă”.

Primul pas în intervenția chirurgicală este anestezia. Anestezistul vă va administra intravenos un sedativ pentru a vă ajuta să vă simțiți calmi și relaxați, după care va recurge la anestezie generală, pentru a vă induce starea de somn.

Ce se întâmplă în timpul intervenției

Procedura de îndepărtare a implantului mamar debutează cu o incizie în jurul cercului de piele mai închisă la culoare din jurul mamelonului (areola) sau sub pliul inferior al sânilor (pliul inframamar). În general, chirurgul estetician poate folosi incizia originală de la procedura de augmentare pentru a minimiza cicatricile.

Implanturile mamare sunt îndepărtate din capsula mamară, care este un „buzunar” format din țesut cicatricial fibros pe care corpul îl creează în jurul unui material străin. Adesea, capsula este și ea îndepărtată.

Dacă trebuie să înlocuiți implanturile vechi cu cele noi, atunci în acest punct chirurgul plasează implanturi noi. Ca ultim pas, medicul închide inciziile, pentru care folosește suturi, benzi sau adezivi pentru piele, apoi vă veți recupera pe măsură ce anestezia dispare.

Beneficii și rezultate ale intervenției de îndepărtare a implantului mamar

Rezultatele fiecărei intervenții sunt diferite, iar acestea depind de mărimea sânilor înainte de mărire, de dimensiunea implanturilor mamare și de ce fel de schimbări a suferit corpul în timpul în care a avut implanturile. Scăderea sau creșterea în greutate, sarcina și menopauza joacă toate un rol în dimensiunea, forma și elasticitatea țesutului mamar și a pielii.

În funcție de motivele pentru care au ales să renunțe la implantul mamar, în urma procedurii pacienții se bucură de dispariția disconfortului, pot realiza cu ușurință investigații medicale, se pot bucura de de un aspect nou al sânilor, cât mai confortabil și mai natural.

Edemele și modificările postoperatorii vor avea nevoie de timp pentru a dispărea. Odată retrase, nici rezultatele finale nu vor întârzia să apară.

Recomandări post-operatorii și de recuperare

După operație veți primi instrucțiuni specifice pentru recuperare. Chirurgul dumneavoastră vă va indica:

  • cum să aveți grijă de incizii;
  • care sunt restricțiile de activitate;
  • ce medicamente să luați;
  • când să reveniți la consultații.

Pentru câteva săptămâni veți purta un sutien special de susținere sau o îmbrăcăminte de compresie pentru a reduce umflarea. Este posibil să aveți, de asemenea, tuburi mici numite drenuri, plasate sub piele. Aceste tuburi asigură evacuarea excesului de lichid sau sânge.

În prima săptămână sau în primele două săptămâni după operație, va trebui să evitați unele dintre activitățile obișnuite, cum ar fi condusul mașinii. În timpul recuperării, va trebui să limitați activitatea obositoare și ridicarea greutăților. Mulți pacienți au sensibilitate sau durere pentru o perioadă de până la șase săptămâni. Majoritatea pacienților se întoarce la muncă după trei sau patru zile.

Contactați chirurgul estetician dacă, după intervenție, vă confruntați cu:

  • dureri în piept;
  • frisoane;
  • febră;
  • greață sau vărsături;
  • durere persistentă sau agravată;
  • dificultăți de respirație (dispnee).

Este normal să aveți durere și sensibilitate pe măsură ce vă recuperați după intervenția chirurgicală de îndepărtare a implantului mamar timp de aproximativ șase săptămâni. Deși vă puteți desfășura activitățile în mod normal după trei sau patru zile după procedură, este important să evitați timp de cel puțin șase săptămâni exercițiile intense sau antrenamentul fizic intens și dormitul pe burtă sau pe o parte.

Decizia de îndepărtare a implantului siliconic vă aparține, iar chirurgul estetician este un bun aliat pentru o abordare cât mai ușoară, fără riscuri, cu posibilități de recuperare rapidă, chiar dacă e nevoie să efectuați mai multe proceduri chirurgicale în această intervenție.

Omini logo

VREAU O PROGRAMARE

Pentru consultații, investigații sau proceduri vă puteți programa online și un reprezentant Omini Clinic vă va contacta în cel mai scurt timp posibil.